Ademcoaching en hartcoherentietraining:

Er zijn verschillende ademtechnieken, en bijna allemaal zorgen ze voor het openen van je ademsysteem, meer energie en het terug in balans brengen van je lichaam en geest.

Pijn, stress en ziekte kunnen je natuurlijk adempatroon verstoren. Je ademt voorbeeld te snel of te hoog. Je voelt druk op je borst, je krijgt het snel benauwd of je neigt tot hyperventilatie, … Maar ook zonder ademproblemen kan je naar een ademcoach gaan. Je kan je adem bewust inzetten als tool ter ondersteuning van persoonlijke (verwerkings) processen, als hulp bij het loslaten van emoties en steeds terugkerende gedachten.

Ademcoaching helpt je om bewuster te ademen en het ontdekken van je eigen natuurlijke adembeweging zoals ademen bedoeld is:
open, vol en vanzelf!

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde training. Onze hartslag, hersengolven en ademhaling hebben elk een specifiek ritme. Bij hoge hartcoherentie gaan deze met elkaar resoneren. Ons brein, hart, zenuwstelsel en hormoonsysteem communiceren dan optimaal met elkaar en komen weer in balans.

Door biofeedbackapparatuur kan je direct zien hoe jouw hartritme patroon er uit ziet en hoe je gevoelens, je gedachten en je ademhaling die beïnvloeden.

Via je ademhaling leer je je hartcoherentie te verhogen. Je kan deze methode op ieder moment toepassen en inzetten voor heftige stressmomenten of nadien om weer sneller in balans te geraken.