Aanbod

Aanhoudende klachten zijn vaak complex waar niet altijd één antwoord op bestaat. Daarom krijg je de mogelijkheid om je te laten begeleiden via een óf meerdere invalshoeken.


Manuele therapie

kINESItherapie EN FASCIATHERAPIE:

Kinesitherapie betekent letterlijk ‘behandeling door beweging’. Beweging is immers de basis van herstel. Een blokkade weer losmaken, verkleefd weefsel vrijmaken, opnieuw actief bewegen… het draagt allemaal bij tot klachtenvermindering en beter functioneren.

Bij fasciatherapie wordt de ganse persoon betrokken, zowel in manuele therapie als in oefeningen. De manuele technieken zijn zacht met respect voor je grenzen. Je leert je lichaamssignalen te voelen en te begrijpen, meer inzicht te krijgen in het ontstaan van je klachten, zelf aan bewegingscorrectie te doen, tot pijnstilling of ontspanning te komen via je lichaam of beweging.

Beweging en runningtherapie:

Beweging is plezierig en geeft een gevoel van echt te leven. Daarenboven is geweten dat beweging een pijnstillend, gezondmakend en ontspannend effect heeft op korte en lange termijn. Ondanks je klachten zal er steeds een manier zijn om te bewegen met deugd. Graag gaan we daar met jou naar op zoek!

Runningtherapie gaat meer specifiek gebruikmaken van wandelen of lopen om je bewegen te verbeteren. De methode is individueel aangepast, laagdrempelig en motiverend. Beweegplezier primeert op prestatie. Het doel is dat je opnieuw dagelijks licht intensief en meermaals per week matig intensief kan bewegen. De wandel- en loopsessies gaan meestal buiten door gebruikmakend van het deugddoende effect van de natuur!

Wandelen of lopen
Psychotherapie

psychotherapie:

Een psychotherapeut neemt in de eerste plaats tijd om naar jouw verhaal, emoties en beleving te luisteren. Samen met jou kan een psychotherapeut op zoek gaan naar wat jou kan helpen om je beter te voelen. Psychotherapie kan je inzichten, groeikansen, ademruimte en oplossingen bieden.

Diëtetiek:

Samen met de diëtist bekijk je je eetgewoonten en hoe deze beïnvloeden hoe je je voelt. Je leert een manier van eten te vinden die bij je past. Je kan geholpen worden bij voedingsintoleranties en kan terecht voor het FODMAP-dieet bij het prikkelbare darmsyndroom. Aanhoudende pijnklachten, eventuele klachten door de menopauze, hoge bloeddruk en hoge cholesterol ondervinden een goede invloed van gezonde voeding.

Voedingsadvies
Pijnsysteem

Pijneducatie:

In een sessie pijneducatie leer je inzicht te krijgen in het pijnsysteem: Wat is het nut van pijn en hoe ontstaat ze? Hoe kan pijn chronisch worden? Welke factoren beïnvloeden en onderhouden pijn? En vooral, hoe zou je de pijn kunnen omkeren?

slaapeducatie:

Een goede slaapkwaliteit heeft een sterke positieve invloed op pijnklachten en recuperatie in het algemeen. Via slaapeducatie en slaaptherapie kan je slaap enorm verbeteren. Samen met een therapeut leer je meer over hoe een normale slaap er uitziet, bekijk je je slaapgewoontes en je past ze aan waar nodig. Ook ga je na of je bepaalde overtuigingen hebt rond jouw slaap die nadelig werken.

Slaapkwaliteit

Ademcoaching en hartcoherentietraining:

Er zijn verschillende ademtechnieken, en bijna allemaal zorgen ze voor het openen van je ademsysteem, meer energie en het terug in balans brengen van je lichaam en geest.

Sporten

Beweging in sport:

Heb je nood aan begeleiding als recreatieve of competitieve sporter? Wil je meer inzicht in je eigen beweegtechniek? Wil je een steeds terugkerende blessure in de toekomst vermijden? Wil je je recuperatievermogen bevorderen?